lørdag den 21. januar 2012

4 år siden...

denne blog kom til verden. Mon ikke det er en klassiker, at der var mest run på i starten og efterhånden er der store huller mellem indlæggene...?
Det er jo ikke fordi der ikke har været noget at skrive om, ideerne har været mange og emner fra studiet helt relevante. Men sådan gik det ikke og nu er der pludselig gået 4 år siden 23 ting projektet blev skudt i gang på Helsingør Kommunes Biblioteker.
Det er 5½ år siden jeg startede på det der dengang hed Danmarks Biblioteksskole og 5 måneder siden jeg afsluttede min kandidatgrad med et speciale om, hvilken betydning arkitekturen har for brugen af folkebiblioteket.
En fantastisk nervepirrende eksamen, mest fordi jeg ankom et minut før eksamen startede, fordi vi blev fanget i toget, efter en personpåkørsel. Tænk hvis jeg var kommet for sent... det ville i så fald være første gang i 5 år, og absolut ikke passende. Heldigvis nåede jeg det lige akkurat og afsluttede de fantastiske fem år med endnu et 12-tal.
Jeg savner ikke presset ved hele tiden at skulle præstere, men jeg savner at gå i skole og være en del at et engageret fællesskab, der alle leder efter de bedste veje til at udvikle biblioteket og dermed være med til at finde vej i dette meget omfattende videns- og informationssamfund.
Jeg ville gerne fortsætte med forskningen, men det er svært at få tid til meget andet end togtur og arbejde i hverdagene. Målet er dog at skrive en artikel ud fra specialet... Senere i livet kan jeg forhåbentlig få mulighed for at arbejde videre med mit hjertebarn, folkebiblioteket.
Arbejdslivet er skønt at være kommet tilbage til, og jobbet som bibliotekar og informationsspecialist på et fagbibliotek er super interessant, med faglige udfordringer og masser af ideer til at forbedre informationsniveauet.

Jeg håber jeg ind i mellem kan vende tilbage til bloggen. Det hele startede med 23 ting, et fantastisk koncept, som efter min mening burde fortsætte med alle de nye ting der hele tiden kommer til. Det er krævende ja, men nødvendigt at følge med og gerne være foran - men også at kunne sortere i, hvilke ting der er noget værd for biblioteket og dets brugere. Det er stadig en stor udfordring, ikke blot for biblioteker, at få folk til at videndele. 23 ting konceptet er bestemt en af vejene frem, og kan sagtens videreudvikles.

Ingen kommentarer: